text.skipToContent text.skipToNavigation
COVID-19: Apotheken blijven open | Zelfstesten beschikbaar in de apotheek | Engagementen

Atrauman 30 Steriele Compressen 10 x 20 cm

Photo non contractuelle

Verbanden - Pleisters - Banden

Vetcompres zonder actieve werkstoffen in polyestertule, geïmpregneerd op basis van een zalf zonder toevoeging van vaseline of andere paraffines. Bevat enkel grondstoffen van plantaardige oorsprong. Gemakkelijk aan te brengen, doordringbaar voor secreties, hecht niet aan de huid.
Vetcompres zonder actieve werkstoffen in polyestertule, geïmpregneerd op basis van een zalf zonder toevoeging van vaseline of andere paraffines. Bevat enkel grondstoffen van plantaardige oorsprong. Gemakkelijk aan te brengen, doordringbaar voor secreties, hecht niet aan ...Verder lezen
Onze prijs €42,42
Beperkte voorraad (web)
HOEVEELHEID
Toevoegen aan uw winkelmand

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Atrauman 30 Steriele Compressen 10 x 20 cm
Leverancier PAUL HARTMANN
Pleistertype Vetverband
Merk Hartmann
Gamma Atrauman
Herroeping Neen
CNK 0392381

Meer details

Volledige beschrijving:

Zalfkompres

Gebruik

Omdat Atrauman® niet hecht aan de huid, kan hetbevestigen op sommige plaatsen lastig zijn, bijvoorbeeld aan de onderkant van het been. De eenvoudigste methode is om eerst het zalfkompres op het secundaire verband te plaatsen en dan beide verbanden samen op de wond aan te brengen. Als een secundair verband niet nodig is, kan het zalfkompres ook met een gaasverband worden gefixeerd.

Eigenschappen

Het dunne zachte weefsel van hydrofobe polyestervezels heeft een glad oppervlakdat voorkomt dat nieuw gevormd weefsel in het kompres groeit. Zo wordt voorkomen dat het kompres zich aan de wond hecht, wat geregeld voorkomt. Er blijven geen zalfresten achter in de wond, waardoor de wond gemakkelijk te reinigen en te beoordelen is. Atrauman® houdt de wond en de wondranden soepel en beschermt de wond tegen uitdroging. De zalf is lucht- en exsudaatdoorlatend. Hierdoor kan exsudaat snel uit de wond worden afgevoerd. Om ervoor te zorgen dat overtollig exsudaat snel wordt opgenomen, moet Atrauman® worden gecombineerd met een absorberend verband. Omdat de zalf geen werkzame bestanddelen bevat, kan het kompres ook binnen de dermatologie en voor geneesmiddelgevoelige patiënten dan wel patiënten met een gevoelige huid worden gebruikt. Therapeutisch werkzame stoffen kunnen na beoordeling door de arts worden toegevoegd. Atrauman® moet bij elke verbandwissel worden vervangen, tenzij de behandelend arts iets anders voorschrijft.

Beoordelingen

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart