text.skipToContent text.skipToNavigation
COVID-19 : Zelftesten beschikbaar aan € 1,94 per stuk

Biocure Vitamine D3 Gutt 20ml

niet-contractuele foto

€9,37 -15% *
Onze prijs €8,01
Tijdelijk niet beschikbaar (web)
HOEVEELHEID

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Biocure Vitamine D3 Gutt 20ml
Leverancier QUALIPHAR
Merk Biocure
Herroeping Ja, behalve indien opengemaakt
CNK 3547122

Meer details

Volledige beschrijving:

Om tekorten aan te vullen alsook om te kunnen voldoen aan verhoogde behoeftes werd Biocure® Vitamine D3 ontwikkeld: een voedingssupplement rijk aan vitamine D3.

Samenstelling

Samenstelling

Vitamine D3 125 µg – Middellange keten triglyceriden (uit kokosolie en palmolie in wisselende verhoudingen) q.s. ad 1 ml

Biocure® Vitamine D3 met een hypoallergene combinatie van kokosolie en palmolie Bepaalde vitamine D-oplossingen bevatten ingrediënten die mogelijk allergische reacties kunnen opwekken, o.a. aardnootolie afkomstig van pindanoten. Biocure® Vitamine D3 daarentegen bevat een combinatie van kokosolie en palmolie die hypoallergeen is en die dit nadeel niet heeft.

Gebruik

Gebruiksaanwijzing

Biocure® Vitamine D3 vermengen met de voeding of in drank. Bij zuigelingen kan dit ook rechtstreeks in de mond toegediend worden. Voor een juist gebruik dient het flesje verticaal gehouden te worden tijdens het druppelen (zie figuur).

Aanbevolen gebruik per dag:

  • Vanaf de geboorte: 2 druppels per dag (= 8 µg vit D = 320 I.U.)
  • Vanaf 1 jaar: 3 druppels per dag (= 12 µg vit D = 480 I.U.)
  • Volwassenen: 5 druppels per dag (= 20 µg vit D = 800 I.U.)

De dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt

Eigenschappen

Eigenschappen vitamine D Vitamine D is belangrijk voor het menselijk lichaam dankzij de vele functies die het vervult. Vitamine D:

  • draagt bij tot de instandhouding van gezonde botten
  • draagt bij tot de instandhouding van gezonde tanden
  • ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D kan worden opgenomen via het voedsel of kan in de huid worden aangemaakt onder invloed van zonlicht. Desondanks is een tekort niet ondenkbaar en is een aanvulling aan vitamine D in vele gevallen gewenst.

*Waarom extra vitamine D gebruiken? *

Het is belangrijk dat kinderen in de groei voldoende vitamine D krijgen. Daarom wordt reeds vanaf de geboorte een systematische toediening aanbevolen. Vitamine D is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen. Daarnaast ondersteunt vitamine D ook de normale werking van het immuunsysteem.

Ook volwassenen hebben vitamine D nodig. De meest voorkomende oorzaak van een vitamine Dtekort is een te lage aanmaak via onze huid ten gevolge van onvoldoende blootstelling aan zonlicht door seizoensvariaties, gebruik van zonnecrèmes, weinig buiten komen of het dragen van lichaamsbedekkende kleding. Verder vermindert het vermogen van onze huid om vitamine D te produceren met het ouder worden en bij personen met een donkere huidskleur. Een andere oorzaak van een vitamine D-tekort is onvoldoende inname als gevolg van eenzijdige voeding of minder efficiënte opname uit de voeding.

Beoordelingen

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart