text.skipToContent text.skipToNavigation
COVID-19 : Raadpleeg onze engagementen. / ­čÄä Leg uzelf in de watten met onze geschenkdozen: -35% voor 2! ­čÄä

Hydrocoll 10 Steriel Hydrocolloïdverband 10x10cm

Photo non contractuelle

Verbanden - Pleisters - Banden

Zelfhechtend en absorberend hydrocolloïdverband voorzien van een ademende, bacteriewerende en waterdichte polyurethaanfolie aan de wondzijde. Bij de opname van wondvocht in het hydrocolloïd zwelt het verband en wordt een gel gevormd dat in de wond uitzet en deze vochtig houdt. Geïndiceerd bij de behandeling van: weinig tot middelmatig secernerende wonden, chronische wonden met slechte genezingstendens, moeizame opbouw van granulatieweefsel zoals bijvoorbeeld ulcus cruris, decubitus, behandeling van tweedegraadsbrandwonden, afnameplaatsen van huidtransplantaten, schaafwonden.
Zelfhechtend en absorberend hydrocolloïdverband voorzien van een ademende, bacteriewerende en waterdichte polyurethaanfolie aan de wondzijde. Bij de opname van wondvocht in het hydrocolloïd zwelt het verband en wordt een gel gevormd dat in de wond ...Verder lezen
ÔéČ38,61 -10% *
Onze prijs ÔéČ34,75
In voorraad (web)
HOEVEELHEID
Toevoegen aan uw winkelmand

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf ÔéČ 59 aankopen

kenmerken

Naam product Hydrocoll 10 Steriel Hydrocolloïdverband 10x10cm
Leverancier PAUL HARTMANN
Pleistertype Hydrocolloid verband
Merk Hartmann
Herroeping Neen
CNK 1629542

Meer details

Volledige beschrijving:

Hydrocolloïdenverband

Gebruik

Voor de behandeling van chronische, langzaam genezendewonden, bijvoorbeeld veneuze beenulcera of decubitus. Ook geschikt voor graftlocaties of de behandeling van brandwonden tot graad 2a.

Eigenschappen

Hydrocoll┬« is een zelfklevend, absorberend hydrocollo├»denverband dat isbedekt met een semi-permeabele polyurethaanfilm die voorkomt dat bacteri├źn en vocht binnendringen. Door het absorberen van wondexsudaat zwellen de hydrocollo├»dale deeltjes op en vormen een gel die de wondholte opvult en een vochtig wondmilieu in stand houdt. De gel blijft exsudaat absorberen totdat de hydrocollo├»den verzadigd zijn. De bovenzijde zwelt op en het verband is verzadigd als de verhoging ongeveer 1 cm boven de rand uit komt. De gelvormige laag aan de onderzijde van de pleister voorkomt dat Hydrocoll┬« aan de wond vastplakt. Het verband kan pijnloos worden verwijderd zonder de granulatie en het nieuw gevormde weefsel te beschadigen. De bovenste laag fungeert als een veilige barri├Ęre tegen bacteri├źn en beschermt de wond tegen infectie en binnendringend vocht. De pati├źnt kan met de pleister douchen en baden. Hydrocoll┬« laat geen uv-A- of uv-B-straling door. Hydrocoll┬« thin heeft een lichtere absorptiecapaciteit (ca. 50%) en is vooral geschikt voor de epithelisatiefase. In de epithelisatiefase bevordert Hydrocoll┬« thin door het vochtige wondmilieu de celdeling en celmigratie in het epitheel. De verbandwisselintervallen kunnen in deze fase worden verlengd tot maximaal zeven dagen. Het controleren van de wondomgeving wordt vergemakkelijkt door de transparante wondbedekker. Beide wondbedekkers en met name Hydrocoll┬« thin kunnen ook worden toegepast in het kader van een occlusietherapie bij verschillende huidaandoeningen, maar altijd onder toezicht van een arts.

Beoordelingen

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf ÔéČ 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart