text.skipToContent text.skipToNavigation
COVID-19 : Raadpleeg onze engagementen.

Hydrocoll Thin10x10cm 10 9007582

Photo non contractuelle

€38,61 -10% *
Onze prijs €34,75
Tijdelijk niet beschikbaar (web)
HOEVEELHEID

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Hydrocoll Thin10x10cm 10 9007582
Leverancier PAUL HARTMANN
Merk Hartmann
Herroeping Neen
CNK 1629328

Meer details

Volledige beschrijving:

Hydrocolloïdenverband thin

Gebruik

Voor de behandeling van chronische, langzaam genezendewonden, bijvoorbeeld veneuze beenulcera of decubitus. Ook geschikt voor graftlocaties of de behandeling van brandwonden tot graad 2a.

Eigenschappen

Hydrocoll® is een zelfklevend, absorberend hydrocolloïdenverband dat isbedekt met een semi-permeabele polyurethaanfilm die voorkomt dat bacteriën en vocht binnendringen. Door het absorberen van wondexsudaat zwellen de hydrocolloïdale deeltjes op en vormen een gel die de wondholte opvult en een vochtig wondmilieu in stand houdt. De gel blijft exsudaat absorberen totdat de hydrocolloïden verzadigd zijn. De bovenzijde zwelt op en het verband is verzadigd als de verhoging ongeveer 1 cm boven de rand uit komt. De gelvormige laag aan de onderzijde van de pleister voorkomt dat Hydrocoll® aan de wond vastplakt. Het verband kan pijnloos worden verwijderd zonder de granulatie en het nieuw gevormde weefsel te beschadigen. De bovenste laag fungeert als een veilige barrière tegen bacteriën en beschermt de wond tegen infectie en binnendringend vocht. De patiënt kan met de pleister douchen en baden. Hydrocoll® laat geen uv-A- of uv-B-straling door. Hydrocoll® thin heeft een lichtere absorptiecapaciteit (ca. 50%) en is vooral geschikt voor de epithelisatiefase. In de epithelisatiefase bevordert Hydrocoll® thin door het vochtige wondmilieu de celdeling en celmigratie in het epitheel. De verbandwisselintervallen kunnen in deze fase worden verlengd tot maximaal zeven dagen. Het controleren van de wondomgeving wordt vergemakkelijkt door de transparante wondbedekker. Beide wondbedekkers en met name Hydrocoll® thin kunnen ook worden toegepast in het kader van een occlusietherapie bij verschillende huidaandoeningen, maar altijd onder toezicht van een arts.

Beoordelingen

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart