text.skipToContent text.skipToNavigation
COVID-19: Apotheken blijven open | Zelfstesten beschikbaar | Engagementen

Intrasite Gel 3 X 25g 66800241

Photo non contractuelle

€23,11 -5% *
Onze prijs €21,95
Tijdelijk niet beschikbaar (web)
HOEVEELHEID

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Intrasite Gel 3 X 25g 66800241
Leverancier SMITH NEPHEW
Merk Smith&Nephew
Gamma Intrasite
Herroeping Neen
CNK 2408136

Meer details

Volledige beschrijving:

INTRASITE Gel bevordert snel maar zacht debridement van necrotisch weefsel, terwijl het ook geel beslag en overtollig wondvocht kan absorberen. Tevens kan het gebruikt worden om een vochtige wondomgeving te creëren gedurende de granulatie- en de epithelisatiefasen van de wondgenezing. Dit maakt INTRASITE Gel ideaal voor toepassing bij alle stadia van wondgenezing. INTRASITE Gel is een heldere vormloze hydrogel en bestaat uit gemodificeerd carboxymethyl cellulose polymeer, propyleen glycol en water.

Gebruik

Stap 1:

Prepareer het wondgebied. Verwijder eventueel secundair verband. Reinig de wond met een steriele zoutoplossing.

Stap 2:

Verwijder het beschermdopje van de Applipak. Desinfecteer het uiteinde van de APPLIPAK*. Breek het witte dopje van de Applipak af.

Stap 3:

Breng de gel in de wond aan.

Houdt het uiteinde van de Applipak vrij van de wond. Druk voorzichtig op de bolle kant van de Applipak om de gel in de wond aan te brengen. Verdeel INTRASITE Gel over het wondoppervlak (minimaal een laagje van 5mm). Gooi niet gebruikte gel weg.

Stap 4:

Bedek de wond met een secundaire wondbedekker naar keuze:

WONDSTADIUM - VERBAND

Necrotisch - OPSITE* FLEXIGRID*

Geel, exsuderend - ALLEVYN/MELOLIN

Granulerend - ALLEVYN/MELOLIN/OPSITE* FLEXIGRID*

Stinkend - CARBONET*

Verwijderen van INTRASITE Gel

INTRASITE Gel is eenvoudig te verwijderen door middel van spoeling met een fysiologische zoutoplossing.

Bij necrotische en gele, exsuderende wonden is het aanbevolen de gel tenminste elke 3 dagen te vervangen.

Bij schone granulerende wonden is de frequentie van verbandwisseling afhankelijk van de conditie van de wond en de hoeveelheid exsudaat.

Eigenschappen

Debridement

Voordat het herstel van een wond kan beginnen moet eerst het necrotische weefsel worden verwijderd. De vriendelijke en effectieve rehydraterende werking van INTRASITE Gel zorgt voor een natuurlijk debridement van necrotisch weefsel. In de meeste gevallen vindt het debridement tussen het wondoppervlak en de necrose snel en pijnloos plaats.

Verwijderen van geel beslag

Door de toename van dode cellen in het wondvocht ontstaat tijdens de ontstekings - of inflamatoire fase van het wondgenezingsproces geel beslag.INTRASITE Gel voorkomt de vorming van geel beslag door overmatig wondvocht te absorberen en de opbouw van overblijfselen tegen te houden. Waar zich reeds beslag heeft gevormd, zorgt de hydraterende werking van INTRASITE Gel voor het vriendelijk maar effectief verwijderen van dit weefsel, zonder het gezonde weefsel te beschadigen.

Bevordert vochtige wondgenezing

IntraSite Gel voorkomt korstvorming en voorziet het wondoppervlak van een vochtige wondomgeving. Door het kwetsbare granulatieweefsel vochtig te houden en door de migratie van epitheelcellen toe te staan bevordert IntraSiteGel een snelle en probleemloze genezing.

Eenvoudig in gebruik

Het unieke Applipak systeem vereenvoudigt de toediening van IntraSite Gel zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. IntraSite Gel kleeft niet aan het wondoppervlak en behoudt haar structuur. Het is daarom eenvoudig te verwijderen door middel van spoelen met een fysiologische zoutoplossing. Het kwetsbare nieuwe weefsel wordt niet beschadigd waardoor onnodige pijn voor de patiënt wordt voorkomen.

Beoordelingen

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart