text.skipToContent text.skipToNavigation

Frontline Protect Spot On Hond 5-10 kg 3x1 ml

Dit is een geneesmiddel, lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder advies van uw dierenarts. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Vraag advies aan uw dierenarts of apotheker. Neem contact op met uw dierenarts als u bijwerkingen ondervindt.

Dit is een geneesmiddel, lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder advies van uw dierenarts. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Vraag advies aan uw dierenarts of apotheker. Neem contact op met uw dierenarts als u bijwerkingen ondervindt.

niet-contractuele foto

Geneesmiddel voor dierengeneeskunde, tegen vlooien en teken, bijtende vliegen, zandvliegjes en muggen. Niet geschikt voor katten. Lees de bijsluiter aandachtig voor gebruik.
Geneesmiddel voor dierengeneeskunde, tegen vlooien en teken, bijtende vliegen, zandvliegjes en muggen. Niet geschikt voor katten. Lees de bijsluiter aandachtig voor gebruik.
De bijsluiter downloaden
Maximale toegelaten prijs € 35,72
Onze prijs € 32,15
In voorraad (web)
HOEVEELHEID

Dit geneesmiddel kan geleverd worden in de volgende landen:
België

Toevoegen aan uw winkelmand

Gratis levering in uw Medi-Market winkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Frontline Protect Spot On Hond 5-10 kg 3x1 ml
Leverancier BOEHRINGER INGELHEIM ANIMAL HEAL
Diersoort Honden
Farmaceutische vorm Pipet
Merk Frontline
Herroeping Neen
CNK 4169397

Meer details

Volledige beschrijving:

FRONTLINE PROTECT® spot-on oplossing voor HONDEN (fipronil – permethrine).

ALLEEN VOOR GEBRUIK BIJ HONDEN (≥ 8 weken en ≥ 2 kg). NIET GEBRUIKEN BIJ KATTEN.

Lees aandachtig de bijsluiter.

Samenstelling

Fipronil is een insecticide en acaricide, welke behoort tot de familie van de phenylpyrazolen. Permethrine behoort tot de type I klasse van de pyrethroïde, welke acariciden en insecticiden zijn met een afwerende werking. Permethrine in het diergeneesmiddel biedt een afwerende werking tegen zandvliegen (> 80% gedurende 4 weken), muggen en teken.Het diergeneesmiddel doodt nieuwe infesterende vlooien (C. canis, C. felis) en teken (R. sanguineusen I. ricinus) binnen 6 uren vanaf 2 dagen na behandeling en gedurende een volledige maand.In één experimentele studie werd aangetoond dat het diergeneesmiddel indirect het risico op transmissie van Babesia canis door geïnfecteerde Dermacentor reticulatus teken vanaf 7 dagen na toediening tot 4 weken vermindert, waardoor het risico op transmissie van caniene babesiose bij behandelde honden in deze studie vermindert.

In één experimentele studie werd aangetoond dat het diergeneesmiddel indirect het risico op transmissie van Ehrlichia canis door geïnfecteerde Rhipicephalus sanguineus teken vanaf 7 dagen na toediening tot 4 weken vermindert, waardoor het risico op transmissie van ehrlichiose bij behandelde honden in deze studie vermindert.

De effectiviteit van het diergeneesmiddel om de transmissie van besmettelijke ziekten na een natuurlijke blootstelling in veldomstandigheden te verminderen is echter niet onderzocht.

Plastic kaart met 1 pipet met 0,5 ml, 1 ml, 2 ml, 4 ml of 6 ml.Kartonnen doos met 3 of 6 pipetten met elk 0,5 ml, 1 ml, 2 ml, 4 ml of 6 ml.Eén maat per doos.

Gebruik

DOSERING VOOR ELKE DOELDIERSOORT, TOEDIENINGSWEG(EN) EN WIJZE VAN GEBRUIK

Voor topicale toediening op de huid (spot-on gebruik).
De volgende tabel definieert de pipet die gebruikt moet worden, overeenkomstig het gewicht van de hond:

Werkzame bestanddelen

Hulpstoffen

FRONTLINE PROTECT spot-on

Volume eenheidsdosis

Fipronil (mg)

Permethrine (mg)

Butylhydroxytolueen (E321) (mg)

oplossing voor HONDEN

(ml)

Zeer kleine honden (2-5 kg)

0,5

33,8

252,4

0,563

Kleine honden (5-10 kg)

1

67,6

504,8

1,125

Medium honden (10-20 kg)

2

135,2

1009,6

2,250

Grote honden (20-40 kg)

4

270,4

2019,2

4,500

Extra grote honden (40-60 kg)

6

405,6

3028,8

6,750

Honden > 60 kg

Gebruik een geschikte combinatie van bovenstaande pipetten

Behandelingsschema:
Het gebruik van dit diergeneesmiddel dient gebaseerd te zijn op een bevestigde infestatie of risico op infestatie met vlooien en/of teken, wanneer afwerende (anti-voedende) werking ook nodig is tegen zandvliegen en/of muggen en/of bijtende vliegen.
Afhankelijk van de ectoparasieten druk kan een herhaling van de behandeling geïndiceerd zijn. In dergelijke gevallen dient het interval tussen de twee behandelingen minstens 4 weken te zijn.

AANWIJZINGEN VOOR EEN JUISTE TOEDIENING

Selecteer de juiste pipetmaat voor het gewicht van de hond. Voor honden vanaf 60 kg de juiste combinatie van twee pipetten gebruiken die het meest overeenkomt met het lichaamsgewicht.

Het diergeneesmiddel dient toegediend te worden op twee onbereikbare plaatsen, zodat de hond niet kan likken aan de toedieningsplaats. Deze plaatsen bevinden zich bij de basis van de nek voor de schouderbladen en het midden van de nek tussen de schedelbasis en de schouderbladen.
Verwijder de blisterkaart uit de verpakking een haal er één blister af. Verwijder de pipet door met een schaar langs de stippellijn te knippen of af te scheuren, na vouwen van de gemarkeerde hoek. Houd de pipet rechtop, weg van het gezicht en lichaam en knip de punt van de pipet af met een schaar. Spreid het haar op de rug van de hond, tot de huid zichtbaar is. Plaats de top van de pipet op de huid. Druk op de pipet en dien ongeveer de helft van de inhoud toe halverwege de nek, tussen de schedelbasis en de schouderbladen. Herhaal de toediening aan de basis van de nek vóór de schouderbladen om de pipet te legen. Voor het beste resultaat dient ervoor gezorgd te worden dat het diergeneesmiddel toegediend wordt op de huid in plaats van oppervlakkig op het haar.

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Market winkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart