text.skipToContent text.skipToNavigation
Covid zelftesten en 4in1 zelftesten beschikbaar

NiQuitin Clear 7mg 14 Patches

Dit is een geneesmiddel, lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het bereik van kinderen houden. Vraag advies aan uw arts of apotheker. Neem contact op met uw arts als u bijwerkingen ondervindt.

Dit is een geneesmiddel, lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het bereik van kinderen houden. Vraag advies aan uw arts of apotheker. Neem contact op met uw arts als u bijwerkingen ondervindt.

niet-contractuele foto

Stoppen met roken.
Stoppen met roken.
De bijsluiter downloaden
Maximale toegelaten prijs €42,45
Onze prijs €42,04
In voorraad (web)
HOEVEELHEID

Dit geneesmiddel kan geleverd worden in de volgende landen:
BelgiëFrankrijkLuxemburgNederland

Toevoegen aan uw winkelmand

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product NiQuitin Clear 7mg 14 Patches
Leverancier PERRIGO
Herroeping Neen
CNK 2453652

Meer details

Volledige beschrijving:

NiQuitin® Clear Patch is een nicotinepleister die 24 uur lang jouw verlangen naar een sigaret onderdrukt. Daarnaast vermindert NiQuitin® Clear Patch ook de ontwenningsverschijnselen die met een rookstoppoging gepaard gaan, zoals irritatie, angst, concentratieproblemen en rusteloosheid. De nicotinepleister zorgt voor een snelle absorptie van de nicotine door de huid en een stabiele, continue nicotineafgifte gedurende 24 u waardoor ook na het ontwaken de drang naar een sigaret onderdrukt wordt.

De nicotinepleister is bovendien volkomen transparant, waardoor je deze uiterst discreet kan aanbrengen.

Als je het moeilijk vindt om de drang naar een sigaret onder controle te houden met alleen een pleister, kan je dit combineren met de NiQuitin® Minilozenges zuigtabletten 1,5 mg/2 mg om een plotse drang naar een sigaret op te vangen. Samen metNiQuitin® versterk je je kansen om te stoppen met roken!

NiQuitin® Clear pleister:

  • Snelle absorptie door de huid: nadat de pleister op de huid is aangebracht, wordt de nicotine snel geabsorbeerd door de huid.
  • Stabiele, continue nicotineafgifte gedurende 24 u, waardoor je 24 u geen behoefte hebt aan een sigaret, en dus ook niet tijdens het ontwaken, wat traditioneel een moeilijk moment vormt voor rokers.
  • Klein & transparant: dus uiterst discreet in gebruik.
  • 7 mg vormt de derde stap in de rookstopbehandeling: NiQuitin® Clear Patch bestaat uit 3 sterktes (21 mg, 14 mg en 7 mg). Ze geven elk een verschillende hoeveelheid nicotine af. Je bouwt dus geleidelijk in 3 stappen je behoefte naar een sigaret af (cf. Doseringsschema).
  • Combineer met NiQuitin Minilozenges zuigtabletten 1,5 mg/2 mg, wanneer je de drang naar een sigaret moeilijk onder controle kan houden met een pleister alleen.

Samenstelling

De werkzame stof is nicotine. - De andere stoffen in dit geneesmiddel zijn ethyleenvinylacetaat-copolymeer, polyethyleentereftalaat/ethyleenvinylacetaat, polyethyleen film, poly-isobutyleen, witte inkt (titaandioxide E171).

NiQuitin® Clear Patch en NiQuitin® Minilozenge zijn geneesmiddelen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Buiten zicht en bereik van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter. NiQuitin bevat nicotine. Vraag raad aan uw apotheker. Combitherapie is enkel bij volwassenen toegestaan. Enkel NiQuitin® Clear Patch mag gecombineerd worden met één andere orale vorm. Gebruik dezelfde dosering als bij monotherapie. Geen gebruik bij occasionele rokers en niet-rokers. Vermijd het roken tijdens het gebruik. Omega Pharma Belgium N.V.

Gebruik

Verwijder de beschermlaag en breng de pleister aan op een schone, droge en onbehaarde plaats op het bovenste deel van het lichaam of de buitenzijde van de arm.

Vervang na 24 uur de pleister en plaats deze op een andere plaats op het lichaam.​ Herhaal dit iedere dag.​

Gebruik de pleister altijd zoals aangegeven in de bijsluiter.​ Het wordt afgeraden om de pleisters langer dan 3 maanden te gebruiken.

NiQuitin® Clear Patch wordt bij voorkeur gebruikt in combinatie met een ondersteunende gedragstherapie.

Doseringsschema

Volwassenen (18 jaar en ouder)

Het volgende schema wordt aanbevolen gedurende 8-12 weken:

Fase 1

Dosis: NiQuitin Clear 21 mg

Duur: 4-6 weken, gevolgd door

Fase 2

Dosis: NiQuitin Clear 14 mg

Duur: 2-4 weken, gevolgd door

Fase 3

Dosis: NiQuitin Clear 7 mg

Duur: 2-4 weken

Bovenstaande therapie versterkt aldus je kans om na 8-12 weken een rookvrij leven te leiden.

Combinatietherapie

In sommige situaties (als je bv. een zware roker bent, of als je al eerder opnieuw bent beginnen roken na het gebruik van een nicotinesubstitutiehulpmiddel of als je de drang moeilijk naar een sigaret moeilijk onder controle kan houden met een pleister alleen) kan het ook nuttig zijn om meer dan één vorm van NiQuitin® tegelijk te gebruiken. Rokers die het moeilijk vinden om hun drang naar een sigaret onder controle te houden met alleen een pleister, kunnen dit combineren met bijvoorbeeld NiQuitin 1,5 mg/2 mg zuigtabletten, minilozenges of nicotine kauwgommen om een plotse drang naar een sigaret op te vangen.

Voor de combinatietherapie wordt aanbevolen om slechts één orale vorm te gebruiken per 24 uur.

Raadpleeg steeds de bijsluiter voor de correcte doseringsaanbeveling.

Bij pediatrische patiënten wordt NiQuitin Clear in combinatietherapie niet ondersteund. De veiligheid en doeltreffendheid van combinatietherapie bij jongeren (van 12 tot 17 jaar) werden niet vastgesteld.

Eigenschappen

  • Vermindert het verlangen naar een sigaret gedurende 24 uur; ook bij het ontwaken.
  • Snelle en aanhoudende afgifte van nicotine gedurende 24 uur.
  • Helpt ontwenningsverschijnselen zoals irritatie, angst, concentratieproblemen en rusteloosheid te verminderen.
  • De pleister is volkomen transparant en dus discreet.

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart