text.skipToContent text.skipToNavigation
COVID-19 : Zelftesten beschikbaar aan € 1,99 per stuk

Vitamon K 25ml

Dit is een geneesmiddel, lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het bereik van kinderen houden. Vraag advies aan uw arts of apotheker. Neem contact op met uw arts als u bijwerkingen ondervindt.

Dit is een geneesmiddel, lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Buiten het bereik van kinderen houden. Vraag advies aan uw arts of apotheker. Neem contact op met uw arts als u bijwerkingen ondervindt.

niet-contractuele foto

Brengt vitamine K aan voor baby’s
Brengt vitamine K aan voor baby’s
De bijsluiter downloaden
Maximale toegelaten prijs €9,76
Onze prijs €9,28
In voorraad (web)
HOEVEELHEID

Dit geneesmiddel kan geleverd worden in de volgende landen:
BelgiëFrankrijkLuxemburgNederland

Toevoegen aan uw winkelmand

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Vitamon K 25ml
Leverancier PERRIGO
Bestemd voor Baby
Herroeping Neen
CNK 1497643

Meer details

Volledige beschrijving:

Vitamon K 25 ml

Samenstelling

Vitamon K bevat 0,145 mg phytomenadionum per ml oplossing.

Hulpstoffen: alpha-tocopherol – ol. arachid. q.s. ad 1 ml.

Actieve bestanddelen:

Vitamine K.

Gebruik

Baby's

  • 5 druppels (= 25 µg) per dag, te beginnen vanaf de tweede week na de geboorte tot en met de derde levensmaand
  • Bij baby's die behalve borstvoeding ook flesvoeding krijgen: voor iedere flesvoeding per dag 1 druppel Vitamon K toedienen

Toedieningswijze

  • De druppels in één maal toedienen.
  • De druppels niet rechtstreeks vanuit het flesje toedienen maar bij voorkeur eerst op een lepeltje doen en dan aan het kind geven

Eigenschappen

Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling.

Vitamine K is een essentiële co-factor bij de synthese in de lever van verschillende stollingsfactoren II, VII, IX en X en beïnvloedt indirect de calcium-fosfolipidenbinding.

Een tekort aan vitamine K leidt tot vertraging van de bloedstolling, zowel bij volwassenen als bij pasgeborenen. De darmflora van zuigelingen is nog onvoldoende ontwikkeld en daarom kunnen zij zelf onvoldoende vitamine K aanmaken.

Omdat de moedermelk nagenoeg geen vitamine K bevat, wordt de dagelijkse behoefte van de zuigeling die gevoed wordt met moedermelk gedurende de eerste 3 levensmaanden niet voldoende gedekt.

Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen profylaxie:

  • Bij de geboorte voor alle pasgeborenen (a terme of vroegtijdig geboren). Zij moeten eenmalig vitamine K toegediend krijgen (i.m. of oraal 1 à 10 mg) om een algemeen risico op bloeding te vermijden.
  • Na de geboorte, te beginnen vanaf de tweede leeftijdsweek uitsluitend voor pasgeborenen die enkel gevoed worden met moedermelk. Zij mogen vitamine K nemen gedurende enkele weken (maximum 3 maanden) op basis van 25 µg per dag (dus een lage dosis).

Fytomenadion (vitamine K1) is een vetoplosbare vitamine. Na orale toediening wordt 80 % van de toegediende hoeveelheid in het maagdarmkanaal ter hoogte van het middelste gedeelte van de dunne darm geabsorbeerd waarbij de aanwezigheid van gal- en pancreassappen vereist is. Vitamine K1 wordt getransporteerd door de lymfe en vooral opgeslagen in de lever (ongeveer 50 %). Toegediend in therapeutische doses werd geen accumulatie in de lever vastgesteld.

In het plasma wordt fytomenadion voor ca. 90 % aan lipoproteïnen gebonden. Fytomenadion wordt snel gemetaboliseerd tot polaire metabolieten waarvan een klein deel biologisch actief is (menaquinone-4). 40-50 % van de metabolieten wordt geëlimineerd als glucuronide met de gal en ongeveer 20 % wordt uitgescheiden met de urine. De plasmahalfwaardetijd bedraagt 1,5 tot 3 uur. Vitamine K passeert niet doorheen de placenta en ook de moedermelk bevat bijna geen vitamine K.

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.30 uur
+32 (0)2 705 83 08

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart